"lus est ars boni et aequi"     "A jog a jó és a méltányos művészete"   (Celsus, I. std)     


 Bemutatkozás

Több generációs jogász családból származom: nagyapám ügyvéd, apám a Lengyel Legfelsőbb Bíróság bírója volt. A Varsói Egyetem Jogi Karának jeles eredménnyel történő elvégzése után (1982) kitűnő eredménnyel tettem le a bírói szakvizsgát (1984), majd megnősültem és Magyarországra költöztem.


A magyar nyelv elsajátítása után a Hungária Biztosítónál dolgoztam, majd 1997-ig a Generali Budapest Biztosító Zrt-nél a jogi osztályon közlekedési balesetekből eredő vagyoni és nem-vagyoni kárigényekkel foglalkoztam.

 

Bécsben a Siemens cég biztosítási tanácsadója voltam két évig. Ezután az akkori OTP-Garancia Biztosító (ma Groupama Garancia Biztosító Zrt) jogtanácsosa lettem.


Az ügyvédi jogi szakvizsga letétele után (2001, Budapest), 2003-ban saját ügyvédi irodát alapítottam Budapesten, amelyet azóta is sikeresen vezetek.

 

A magyar és lengyel nyelv tökéletes ismeretével és a mindkét országban megszerzett jogi szaktudással ügyfeleimet széleskörűen tudom képviselni és a szükséges teendőket megelégedésükre elvégezni.Lengyel ügyvéd Magyarországon, magyar ügyvéd Lengyelországban


www.sokolowski.hu

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight